15.5.2018. 11:11
0
Palestinski čelnici će podnijeti tužbu za ratne zločine protiv Izraela, Bijela kuća poručila da Izrael ima pravo "da se brani"
U valu protesta koji su se dogodili jučer na dan otvorenja američke ambasade u Jerusalemu ubijeni su deseci, a ranjene hiljade palestinskih demonstranata.

Bio je to najsmrtonosniji dan od prekograničnog rata 2014. godine.

Zbog toga su palestinski čelnici na Zapadnoj obali odlučili da Međunarodnom kaznenom sudu podnesu tužbu za ratne zločine protiv Izraela.

Takvu su odluku donijeli palestinski predsjednik Mahmoud Abbas i viši dužnosnici Palestinske oslobodilačke organizacije, prenose agencije.

Bijela kuća je odgovorila da odgovornost za desetke mrtvih u Gazi "leži na Hamasu".

Glasnogovornik Bijele kuće Ray Shah rekao je kako se "Izrael ima pravo braniti" i optužio palestinski pokret Hamas za "tešku situaciju".

Po njegovim riječima, ponedjeljak je zbog preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem bio "odličan dan za Izrael i Sjedinjene Američke Države", prenosi Al Jazeera Balkans. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.