16.5.2018. 11:33
0
Dok Palestina oplakuje mrtve, izraelska vojska ubila još dvojicu Palestinaca, te prijete da će pucati na one koji pređu granicu
Izraelske snage jutros su ubile još dva Palestinca dok traje ukop više od 60 Palestinaca koji su ubijeni u masakru na granici Gaze i Izraela tokom demonstracija u ponedeljak, prenosi Reuters.

Više hiljada palestinskih demonstranata koji su protestirali protiv izraelske okupacije, nasilja i otvaranja američke ambasade u Jerusalemu, danas se povuklo kako bi obavili ukop i dženazu ubijenih, ali nisu napustili privremeni logor na granici Gaze i Izraela.

Stotine Palestinaca okupilo se na dženazi osmomjesečne Leila al-Ghandour, koja je ubijena tokom protesta. Tijelo djevojčice je umotano u palestinsku zastavu.

- Pustite je još malo, prerano je da ode – plačući je govorila njena majka. Porodica kaže da je umrla od trovanja suzavcem.

Ambulante i bolnice u Gazi su pretrpane povrijeđenima.

-Nema dovoljno ljekara, ne mogu stići sve zbrinuti - kaže jedan od povrijeđenih.

Sa izraelske strane granice, snajperi su ponovo zauzeli pozicije i prijete da će ponovo pucati, ukoliko neko pokuša preći granicu. Raspoređeni su i tenkovi i oklopna vozila.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.