17.5.2018. 11:07
0
Turske vlasti uhapsile 33 pripadnika zračnih snaga, među kojima i generala
Turske vlasti su danas uhapsile 33 pripadnika zračnih snaga pod optužbom da su povezani sa organizacijom FETO koju Turska optužuje da je organizirala neuspjeli pokušaj puča u julu 2016. godine, prenosi Reuters.

Uhapšeni su dio 101 osumnjičenog pripadnika zračnih snaga u 21 turskoj provinciji. Među uhapšenima su brigadni general i pet pukovnika, objavili su turski mediji.

Reuters navodi da je do sada privedeno više od 160.000 ljudi, od čega je oko 50.000 formalno optuženo za veze sa organizacijom Fetullaha Gulena, klerika koji živi u egzilu u SAD.




(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.