18.5.2018. 15:51
0
Turska pozvala muslimanske zemlje da se ujedine i da pomognu Palestincima
Turska je pozvala muslimanske zemlje da se ujedine i pomognu Palestincima kao i da rade na sprečavanju drugih država da slijede primjer SAD u prebacivanju ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem.

Šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu rekao je danas da je "nezakonita" odluka SAD ohrabrila Izrael da "hladnokrvno masakrira nevine Palestince". 

Turska je sazvala vanredni samit Organizacije islamske saradnje /OIC/ nakon što su izraelske snage ubile desetine ljudi u Gazi početkom sedmice. 

Obraćajući se na sjednici OIC-a u Istanbulu, Cavusoglu je rekao da se mora spriječiti da druge zemlje slijede američki primjer, prenio je AP. 

On je rekao da se moraju preduzeti mjere predostrožnosti unutar same Organizacije nakon što su neke članice glasale protiv, neke bile uzdržane, a neke se nisu ni pojavile na glasanju u decembru u UN u vezi sa mjerama protiv odluka Washingtona. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.