20.5.2018. 16:30
0
Madrid planira još zadržati vlast u Kataloniji
Španski premijer Mariano Rajoy planira zadržati kontrolu državnih vlasti nad Katalonijom nakon što je novi regionalni lider predložio pritvorene političare u regionalnu vladu, objavio je list El Pais, prenosi Reuters.

Novi katalonski lider Quim Torra je predložio sastav nove regionalne vlade, ali su u Madridu shvatili kao provokaciju njegovu odluku da u njenom sastavu budu pojedinci koji su u egzilu ili su optuženi za pokušaj otcjepljenja.

Separatističke stranke su osvojile tijesnu većinu u decembru, ali od tada nisu mogli formirati vladu. Rajoy je izjavio da će vlast predati regionalnoj vladi kada se za to steknu uvjeti, ali Madrid još nije spreman za to.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.