23.5.2018. 19:45
0
Lavrov putuje u Pyongyang uoči planiranog samita SAD-Sjeverna Koreja
Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavron će posjetiti Sjevernu Koreju 31. maja ove godine, objavio je Reuters. Nisu saopćeni detalji u vezi posjete, ali se ona događa u vrijeme kada SAD najavljuje mogućnost odgode planiranog samita SAD-Sjeverna Koreja 12. juna u Singapuru.
Sjeverna Koreja dugo pod sankcijama SAD je iznenada posljednjih sedmica otoplila odnose sa Južnom Korejom, nakon čega je i zakazan susret Kim Jong Una i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

No, nakon što su pojedini američki zvaničnici nagovijestili da SAD traži da Pyongyang jednostrano odustane od nuklearnog programa, američki je predsjednik izjavio kako postoje šanse da će susret u Singapuru biti odgođen.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.