24.5.2018. 10:40
0
Četiri osobe ubijene i 15 ranjeno u samoubilačkom napadu u Bagdadu
Najmanje četiri osobe su ubijene i 15 je ranjeno u samoubilačkom napadu u iračkoj prijestonici Bagdadu u četvrtak, saopćio je vojni portparol za Reuters.

Napad se desio u većinski šiitskom naselju Shula u sjeverozapadnom Bagdadu.

Sudeći po saopćenju medijskog centra iračke službe nacionalne sigurnosti, napadač je detonirao svoju vestu s eksplozivom nakon što su ga opkolile snage sigurnosti na ulazu u park Saqlawiyah, "što je rezultiralo pogibijom i ranjavanjem brojnih civila".

Nijedna grupa nije odmah preuzela odgovornost za napad, iako on nosi sve oznake Islamske države.

Irak je proglasio pobjedu nad radikalnom sunitskom grupom u decembru 2017.

Iako je grupa najvećim djelom desetkovana, ona još izvodi sporadične napade i upravlja limitiranim ćelijama i zemlji, posebno na sjeveru, oko drugog po veličini iračkog grada Mosula.

Islamska država je preuzela odgovornost za ranije napade na snage sigurnosti i na javnim mjestima u većinski šiitskim sredinama. Grupa je u ovom mjesecu preuzela odgovornost za smrtonosni napad vatrenim oružjem u Tarmiyji, regiji oko 25 kilometara sjeverno od Bagdada.



(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.