29.5.2018. 11:25
0
Rusija i Izrael dogovaraju kontrolu južne pogranične regije u Siriji
Izrael i Rusija postigli su dogovor da snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada vrate kontrolu nad južnom pograničnom regijom Sirije.

Izraelska televizija Kanal 10 javlja da su delegacije iz Moskve i Tel Aviva postigle dogovor da režimske snage uspostave kontrolu nad sirijskom regijom na granici s Izraelom, ali da na tom području ne bude stranih elemenata, uključujući iranske snage i libanski Hezbollah.

Isti izvor javlja da je Izrael zadržao slobodu da intervenira unutar Sirije u slučaju prijetnje po njegovu nacionalnu sigurnost.

S postignutim sporazumom je navodno saglasan i Assadov režim, ali do sada nema zvanične potvrde navoda izraelskih medija, prenosi TRT.

Sutra će izraelski ministar odbrane Avigdor Liebermen putovati u posjetu Moskvi i o situaciji u Siriji razgovarati s šefom ruske diplomacije Sergejem Lavrovom.

Lavrov je jučer izjavio kako u južnoj pograničnoj regiji Sirije trebaju biti angažirane isključivo sirijske snage sigurnosti, što je na tragu rusko-izraelskog dogovora čija zvanična potvrda se tek očekuje.




(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.