31.5.2018. 22:15
0
Putin i Netanyahu telefonski razgovarali o situaciji u Siriji
Ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski je razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom o situaciji u Siriji, saopćeno je danas iz Kremlja.

U saopćenju se navodi da je razgovor dvojice čelnika bio usmjeren na "neke aspekte sirijskog mirovnog rješenja", koji nisu konkretizovani, nakon što su se Putin i Netanyahu susreli u ovom mjesecu u Moskvi.

Telefonski razgovor obavljen je istog dana kada je izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman posjetio Moskvu gdje će razgovarati o situaciji duž sirijske granice s Izraelom.

Sirijska vlada planira da vrati pod kontrolu područja pod pobunjeničkom vlašću u blizini granice s jevrejskom državom, a Izrael strahuje da bi njeni saveznici, Iran i libanska militantna grupa Hezbollah, mogli zauzeti položaje duž granice.

Netanyahu je upozorio da njegova vlada neće dopustiti Iranu da uspostavi trajno vojno prisustvo bilo gdje u Siriji, javlja agencija AP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.