3.6.2018. 13:15
0
Izrael jutros raketirao Hamasove položaje
Izraelski lovci su jutros raketirali 15 položaja Hamasa u Gazi, a nakon što je nekoliko projektila ispaljeno prema Izraelu tokom noći, objavila je vojska, prenosi agencija dpa.

Nema informacija o povrijeđenima na obje strane.

-  Udar je bio odgovor na projektile koji su ispaljeni iz Gaze, što je akt terorizma organizacije Hamas, saopćila je izraelska vojska.

Hamas, međutim, nije preuzeo odgovornost za napad, a nekoliko manjih naoružanih grupa je i ranije slalo projektile prema Izraelu u namjeri da odgovore na ubistva Palestinaca.

Portparol palestinskog ministarstva zdravstva Ashraf al-Qedra je saopćio jutros da je jedan tridesetogodišnjak umro od posljedica ranjavanja tokom protesta 14. maja.

Broj ubijenih je tako dostigao 120, dok su hiljade povrijeđene tokom protesta u blizini izraelske granice.

Najmanje šest tijela ubijenih i dalje drži Izrael. Jučer su hiljade Palestinaca prisustvovale dženazi mladoj bolničarki Razan al-Najjar, koja je ubijene snajperskim hicem tokom protesta.

-   Ubistvo medicinskog radnika tokom demonstracija je posebno neprihvatljivo  - rekao je Jamie McGoldrick, koordinator humanitarne pomoći Ujedinjenih nacija. Više od 15 Palestinaca je povrijeđeno u demonstracijama koje su spontano održane nakon dženaze mladoj Palestinki.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.