12.6.2018. 22:00
0
Netanyahu čestitao Trumpu na "historijskom" samitu s Kim Jong Unom
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu čestitao je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu na "historijskom" samitu sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom.

Netanyahu navodi u saopćenju za javnost objavljenom u utorak da je njihov susret bitan korak ka denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

On je također pohvalio Trumpov "oštri" stav prema Iranu i njegovom nuklearnom programu, za koji tvrdi da je već naškodio iranskoj ekonomiji.

- Politika predsjednika Trumpa bitan je podsticaj za Izrael, regiju i kompletan svijet - kazao je Netanyahu.

Netanyahu je jedan od najglasnijih Trumpovih simpatizera na globalnoj pozornici. On se žestoko protivio iranskom nuklearnom sporazumu potpisanom između svjetskih sila i Irana, iz koga su se SAD povukle prošlog mjeseca, prenosi AP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.