15.6.2018. 10:00
0
Francuska: Na obali Bretanje pronađeno 450 uginulih morskih pasa
Najmanje 450 uginulih malih morskih pasa, između 80 cm i 1,5 m dužine, pronađeno je zapleteno u ribarskoj mreži na obalama Bretanje, na zapadu Francuske, javila je uprava gradića Pleubiana.
U utorak je jedan ribar pronašao ribarsku mrežu u području Sillon de Talbert, u koju su se zapleli morski psi, kao i raže i druge ribe, precizirao je gradonačelnik Loic Mahe.

Nakon tog otkrića bez presedana, uprava mjesta se obratila policiji.

Uz pomoć dobrovoljaca i udruga, tehničke službe gradske uprave su izvukle tijela morskih pasa i predale ih službama nadležnim za zbrinjavanje, što je lokalnu upravu stajalo više od 3.000 eura i ona će se obratiti pomorskoj policiji, prenosi Avaz.ba.

- Mreža predstavlja opasnost za plovidbu i ronjenje - istaknula je lokalna uprava koja ističe da se radi o neodgovornom činu.


(Lejla Trle) 
 
Francuska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.