19.6.2018. 20:40
0
Navarro: Peking bi mogao podcijeniti odlučnost Trumpa
Glavni trgovinski savjetnik Bijele kuće Peter Navarro izjavio je da bi Peking možda mogao podcijeniti odlučnost Donalda Trumpa, nakon što je Kina odbila zahtjeve SAD-a u vezi trgovine, pri tome zaprijetivši da će se osvetiti za sankcije.

Navarro, koji je poznat po svom čvrstom stavu u vezi s Kinom, dodao je da su SAD još uvijek otvorene za razgovore u vezi rješavanja spora, prije nego se nametnu carine od oko 450 milijardi dolara za kineske proizvode.

- Naši telefoni su uvijek otvoreni - kazao je on novinarima, prenosi AP.

Navarro je naglasio da bilo kakav trgovinski spor neće naštetiti širim odnosima dviju zemalja.

- Ovo je trgovinski spor, ništa više, ništa manje. Predsjednik Trump ima odlične odnose sa kineskim predsjednikom Xi Jinpingom - poručio je.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.