25.6.2018. 10:05
0
Sirijske snage ubile 70 militanata Jabhat al-Nusre
Militanti fronta Jabhat al-Nusre izveli su napad na naselja koja su se pridružila vladinim snagama u deeskalacijskoj zoni na jugu Sirije, saopćila je ruska vojska.

Oko 70 pripadnika Nusra fronta je ubijeno nakon što su vladine snage zajedno sa Slobodnom sirijskom vojskom (FSA) odbile napad u tom području.

Žrtava među sirijskim vladinim snagama nije bilo, a nije poznato da li ih je bilo među FSA.

- U protekla 24 sata militanti Jabhat al-Nusre napali su naselja u deeskalacijskoj zoni - navodi se u saopćenju, prenosi Sputnik.

U saopćenju je rečeno da su sirijske vladine snage uništile tri oklopna vozila i 14 kamiona koji su prevozili teško naoružanje za militante.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.