3.7.2018. 22:15
0
Hamas pokušao hakirati telefone izraelskih vojnika
Izraelska vojska optužila je palestinsku grupu Hamas da je pokušala hakirati telefone izraelskih vojnika pomoću dvije lažne aplikacije za upoznavanje i jedne za praćenje rezultata na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tri aplikacije za Android, koje su do sada već uklonjene sa Google Play prodavnice, dizajnirane su tako da kradu podatke i pale mikrofon i kameru na telefonima izraelskih vojnika kako bi ih špijunirali, rekla su dva izraelska vojna zvaničnika, prenosi Reuters.

Ni Hamas, ni kompanija Google, za sada nisu komentirali ovaj slučaj.

Društvena mreža Twitter je, na zahtjev izraelskih vlasti, ranije zatvorila naloge nekoliko desetaka zvaničnika i lidera pokreta Hamas i Hezbollah.

Ministarstvo javne sigurnosti Izraela je saopćilo da je ministar Gilad Erdan društvenoj mreži prethodno poslao imena 40 osoba povezanih s Hamasom i Hezbollahom.

Dodaje se kako je izraelski ministar tražio da Twitter zatvori naloge tih osoba.

Društvena mreža je, nakon zahtjeva Izraela, zatvorila 35 naloga osoba sa liste, prenosi Al Jazeera.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.