4.7.2018. 19:00
0
Spasilački brod sa 60 migranata stigao u Španiju
Spasilački brod koji je prevozio 60 migranata usidrio se u luku u Španiji nakon što su Italija i Malta ranije odbile da ga prihvate.

Spasilački brod "Open Arms" završio je svoje četverodnevno putovanje u Barceloni, nakon što je spasio 60 osoba u subotu sa gumenog čamca koji je plutao u vodama na sjeveru Libije.

Italijanska vlada blokira privatna spasilačka plovila, optužujući ih da potiču proces krijumčarenja ljudima i dolazak migranata u Evropu, ali humanitarne organizacije to poriču.

Migranti sa broda dolaze iz 14 zemalja uključujući pet žena, devetogodišnjeg dječaka i četiri tinejdžera.

Vlasti će im odobriti 30-dnevnu dozvolu da apliciraju za prebivalište ili da traže azili u EU, a mnogi od njih imaju rodbinu u Njemačkoj, Belgiji i Francuskoj, prenosi AP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.