5.7.2018. 17:09
1
Ubistvo u Nigeriji: Doktor napravio amajliju koja je "otporna na metke", a onda rekao klijentu da puca u njega
FOTO: Ilustracija
Doktor iz Nigerije Chinaka Adoezuwe /26/, koji se bavi tradicionalnom medicinom, ubijen je nakon što je jedan od njegovih klijenata na njemu testirao amajlije koje su "otporne na metke", javili su lokalni mediji.

On je ubijen nakon što je rekao mušteriji da puca u njega, dok je oko vrata nosio amajlije. 

Policija u nigerijskoj državi Imo saopštila je da je klijent uhapšen pod sumnjom da je počinio ubistvo. 

"Mladić je otišao kod ljekara, koji mu je pripremio amajlije. Kako bi dokazao njihovu efikasnost, ljekar je oko vrata stavio amajlije, mušteriji dao pištolj i dogodila se tragedija", izjavio je za novine "Punch" jedan mještanin sela u kojem se dogodio incident. 

Prodavac je, navodno, uvjerio mušteriju da ne može umrijeti ukoliko bude upucan. 

Amajlije su popularne u Nigeriji, gdje se ljudi zbog raznih bolesti obraćaju ljekarima koji se bave tradicionalnom medicinom.

U Nigeriji se dogodilo nekoliko slučajeva ubistava tokom testiranja amajlija i lijekova koji su "otporni na metke". 

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.