18.7.2018. 10:37
0
Trump i Putin u Helsinkiju dogovorili vojnu saradnju, sastanak izazvao ogromnu pažnju javnosti
Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je kako je voljno da provede sporazume postignute u Helsinkiju između ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Trumpa o međunarodnoj sigurnosti.

- Ruska vojska spremna je da intenzivira kontakte s američkim kolegama putem Generalštaba i drugih dostupnih kanala komunikacije - navodi u izjavi za javnost portparol ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Kazao je da je ruska vojska spremna da raspravlja o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja, saradnji u Siriji i o drugim pitanjima iz domena vojne sigurnosti.

Nakon sastanka s Trumpom u ponedjeljak koji je zadobio veliku pažnju svjetske javnosti, Putin je izjavio da dvije zemlje smatraju neophodnim  zajednički rad u brojnim poljima, među kojima je i kontrola naoružanja.

Dvojica čelnika također su se usuglasila da sarađuju oko Sirije, ali nikakvi konkretni detalji takve saradnje nisu objavljeni, prenosi Xinhua.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.