20.7.2018. 14:30
0
Rusija insistira da Sjedinjene Države oslobode Mariju Butinu, aktivisticu za pravo na nošenje oružja
Ruska vlada insistira na oslobađanju aktivistice za pravo na nošenje oružja Marije Butine koja je optužena da je radila kao prikriveni agent u SAD-u, nazivajući njeno hapšenje "farsom".

Ruski ambasador u SAD-u, Anatolij Antonov, izjavio je na konferenciji za novinare u Moskvi da su optužbe protiv Butine neutemeljene i da američke vlasti "pokušavaju da je slome" uskraćujući joj konzularne posjete nekoliko dana nakon hapšenja.

Predstavnici ruske ambasade u četvrtak su obišli Butinu i navode u saopćenju da je ona dobrog zdravlja, ali da "ima poteškoća u adaptiranju na zatvorske uslove". 

Antonov je izjavio da Moskva radi na njenom vraćanju u Rusiju. Dodao je da je rusko ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo kampanju "Oslobodite Mariju Butinu".

Američki savezni tužioci optužili su Butinu u ovoj sedmici da je bila prikriveni ruski agent i da je radila na infiltriranju u američke političke organizacije, među kojima je Nacionalno udruženje za vatreno oružje, prije i nakon izbora Donalda Trumpa za  predsjednika.

Butina, (29), negira te navode, prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)

RusijaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.