1.8.2018. 21:45
0
Erdogan najavio: Ankara bi mogla ponovo da uvede smrtnu kaznu
Turska bi uskoro mogla ponovo da uvede smrtnu kaznu, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tokom sahrane žene i bebe koje su poginule u eksploziji mine na putu.

On je u turskom gradu Sivasu obećao da će “do posljednjeg teroriste” nastaviti sa borbom protiv Radničke partije Kurdistana.

Erdogan je ponovio da ne bi oklijevao da odobri uvođenje smrtne kazne ukoliko bi turski parlament usvojio zakon kojim bi se to i odobrilo, javio je AP.

Turske vlasti krive kurdske pobunjenike za napad, koji se juče dogodio u gradu Juksekova, blizu granica sa Irakom i Iranom.

Mlada žena je poginula na licu mjesta, dok je njen sin star 11 mjeseci preminuo u bolnici.

Smrtna kazna u Turskoj nije izvršena još od 1984. godine, a ukinuta je 2004. godine, kao dio procesa pristupanja EU, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.