3.8.2018. 22:50
0
U prevrtanju čamca u Nigeriji poginula 21 osoba, spasioci tvrde da je čamac bio preopterećen
Dvadeset i jedna osoba je poginula nakon što se čamac prevrnuo u sjeverozapadnoj nigerijskoj saveznoj državi Sokoti, saopćili su lokalni zvaničnici.

Spasioci su uspjeli izvući tijela 17 žena i četvero djece na preopterećenom plovilu koje se prevrnulo zbog jakih valova u distriktu Gida Kare u četvrtak, navela je Nacionalna agencija za upravljanje hitnim slučajevima.

Pokrenuta je istraga o toj nesreći. Čamac je prevozio najmanje 50 putnika u vrijeme nesreće, prenosi Xinhua.

Ostalih 29 osoba su uspjele doći do obale u operaciji spašavanja. Jedan zvaničnik je kazao da je među poginulim i jednogodišnje dijete.

Žrtve nesreće su bile interno raseljene osobe koje su se vraćale u svoje selo u Gidan Kare nakon nedavno oružanog napada, dodaje Daily Trust. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.