7.8.2018. 12:45
0
U požaru u Kaliforniji uništeno 283.800 hektara zemljišta
Požar u Kaliforniji, nazvan Mendocino Complex, postao je najveći požar u istoriji te države, saopćile su vlasti.

Do ponedjeljka uvečer, vatra je uništila 283.800 hektara zemljišta (1.148 kvadratnih kilometara) u sjevernoj Kaliforniji, gdje je samo 30 posto požara pod kontrolom. Vatra je uništila i 75 stambenih objekata te ugrozila više od 11.300 drugih objekata.

"Oborili smo rekord", izjavio je Scott McLean, zamjenik šefa Odjela za šumarstvo i zaštitu od požara u Kaliforniji  za Los Angeles Times, dodajući da je to jedan od rekorda koji ljudi ne žele vidjeti.

"Vatrogasne ekipe su radile tokom čitave noći kako bi se ojačale linije za zadržavanje požara. Nepogodni vremenski uslovi se nastavljaju", rekao  je McLean u ponedjeljak uvečer.

Više od 3.900 vatrogasaca se bori protiv destruktivnog plamena, uz pomoć 441 vatrogasne cisterne, 15  helikoptera i 85 buldožera, prenosi Xinhua.


(FENA / Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.