15.8.2018. 21:55
0
Bilo je jasno da će se srušiti: Objavljena fotografija mosta u Genovi snimljena u junu
Glavni tužilac Đenove Frančesko Koci (Francesco) rekao je da je ljudski faktor uzrok rušenja mosta u ovom gradu, kada je poginulo 39 osoba.

On je dodao da će nakon spasilačkih operacija istražitelji analizirati sve aspekte u vezi sa razvojem, planiranjem i održavanjem mosta, kako bi bolje razumjeli šta se dogodilo, piše “Srna”.

Koci je naglasio da je spreman da otvori slučaj “višestrukog ubistva i katastrofe kao posljedice nemara”.

Lokalni mediji objavili su da je most bio privremeno zatvoren prije dvije godine i da su tada bili potrebni vanredni radovi održavanja i obnove.

Zamjenik premijera Luigi di Maiorekao je da je tragedija mogla biti izbjegnuta.

Svjetski mediji prenijeli su fotografiju napravljenu u julu na kojoj se vide kablovi koji vise po stranama Morandi mosta, koji izgleda kao da bi se svakog momenta mogao urušiti.




(Srna/Admir Oručević)

GenovaMost
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.