27.8.2018. 12:48
0
Vijetnam tvrdi da je McCain pomogao u 'zacjeljivanju ratnih rana'
Američki senator John McCain bio je "simbol svoje generacije" koji je pomogao u "zacjeljivanju ratnih rana", izjavio je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Vijetnama Pham Binh Minh.

McCain, bivši ratni zarobljenik u Vijetnamu koji se natjecao na američkim predsjedničkim izborima u 2008. i postao jedan od najglasnijih kritičara predsjednika Trumpa, preminuo je u subotu u 81. godini.

- I za vladu Vijetnama i za njegov narod, senator McCain bio je simbol svoje generacije senatora i veterana Vijetnamskog rata - napisao je vijetnamski ministar vanjskih poslova u knjizi žalosti u američkoj ambasadi u Hanoiu u ponedjeljak.

- On je bio taj koji je preuzeo značajnu uogu u zacjeljivanju ratnih rana i normaliziranju i promoviranju širokog vijetnamsko-američkog partnerstva - napisao je Minh.

McCain je bio jedan od najglasnijih zagovornika u Washingtonu normaliziranja odnosa s Vijetnamom pod komunističkom vlašću, nekadašnjim neprijateljem Sjedinjenih Država, prenosi Reuters.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.