2.9.2018. 20:45
0
Dvojica njemačkih policajaca suspendovana zbog nacističkog pozdrava
Policija njemačke pokrajine Bavarske pokrenula je istragu protiv dvojice policajaca osumnjičenih da su izveli zabranjeni nacistički pozdrav u gradu Rozenhajmu.

Iz policije navodi da su dvojica službenika uzvikivali antiimirantske slogane i da su izveli nacistički pozdrav u pabu u gradu Rozenhajmu.

Policiji je slučaj prijavio očevidac koji je bio u istom lokalu, a policijski službenici su suspendovani sa posla dok traje istraga.

U gradu Kemnicu juče su održane demonstracije na kojima je učestvovalo oko 4.500 krajnjih desničara zbog ubistva Nijemca koje su počinila dva migranta iz Iraka i Sirije.

Gradom je marširalo i oko 4.000 ljevičara u okviru kontrademonstracija, a 1.800 policajaca je bilo raspoređeno da bi razdvajalo dvije grupe.

Skinhedi su u gradu Kemnicu podizali ruke u stilu nacističkih pozdrava dok su proganjali ljude za koje su smatrali da nisu Nijemci.

"Nećemo dozvoliti da se ekstramna desnica uvuče u naše društvo", rekla je ministar pravosuđa Katarina Barli njemačkom dnevniku "Bild am Zontag".


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.