13.9.2018. 8:30
0
Papa prihvatio ostavku brazilskog biskupa optuženog za krađu
Papa Franjo prihvatio je danas ostavku brazilskog biskupa koji je uhapšen ranije ove godine, zajedno s drugim crkvenim zvaničnicima, na osnovu optužbi da je ukrao stotine hiljada dolara iz crkvenih fondova.

Vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve je biskupa iz Formose, Josea Ronalda Ribeira, zamijenio privremenim administratorom, prenosi AP.

Papa, koji je porijeklom iz Argentine, postavio je Ribeira za biskupa 2014. godine, a Ribeiro je u martu, sa još nekoliko svećenika, uhapšen i optužen da je iz crkvene kase ukrao oko 600.000 dolara, kako su naveli brazilski mediji.

Papa Franjo je, inače, pod rastućim pritiskom da sankcionira biskupe optužene za neprimjereno ponašanje - u seksualnom, finansijskom i drugom smislu - u trenutku kada svjetovna zajednica izražava nezadovoljstvo zbog njihovih povlastica, navodi AP.


(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.