15.9.2018. 8:04
0
Uragan Florens u SAD ubio pet osoba, među njima i beba
Zbog udara uragana Florens na Istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država moglo biti puno mrtvih, javlja BBC. Prema najnovijim podacima, uragan je dosad odnio najmanje pet života, a među žrtvama je i beba.
Stotine hiljada Amerikanaca ostale su bez struje nakon što su rubovi uragana Florens dosegnuli Istočnu obalu SAD. Uragan se kreće prema unutrašnjosti zemlje.


Uragan je izgubio snagu prilikom približavanja Sjevernoj i Južnoj Karolini i prešao u kategoriju tropske oluje. Do sada je poginulo najmanje pet osoba, prenosi Guardian.

 
No, upozorenja su alarmantna i navodi se da bi ovaj uragan mogao ubiti "velik broj ljudi", a postoji i rizik od "katastrofalnih poplava".

Vjetrovi nanose ogromne štete, a meteorolozi predviđaju još veće nevrijeme zbog obilnih kiša.

Pedviđa se da će kiša uzrokovati dodatne poplave jer će intenzitet padavina uzrokovati rast vodostaja na pojedinim područjima i do 12 centimetara u jednom satu. 

Poseban problem su pljačkaši koji koriste situaciju i upadaju u kuće evakuiranih ljudi. Najgore tek slijedi, pribojavaju se zvaničnici, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
 
 
UraganSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.