15.9.2018. 20:06
0
U zračnim napadima etiopijskih snaga ubijeno 70 terorista Al-Shababa
U napadima zračnih snaga Etiopije poginulo je oko 70 članova terorističke organizacije Al-Shabab, navedeno je u najnovijem izvještaju.

Napadi su izvedeni u susjednoj Somaliji. Iz Fana Broadcasting Corporatea saopćeno je da su zračni napadi imali za cilj sprečavanje napada Al-Shababa na etiopijski kontingent multinacionalnih snaga afričke unije.

U izvještaju nije navedeno tačno mjesto ni vrijeme napada. Somalijske vlasti se nisu oglasile u vezi s ovim događajem.

Al-Shabab, čije je sjedište u Somaliji, često izvodi napade u glavnom gradu. Najkrvaviji napad izveli su u oktobru prošle godine, kada je ubijeno najmanje 512 ljudi.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.