19.9.2018. 11:23
0
Ugledni američki par drogirao i silovao stotine žena?
Poznati hirurg iz Njuport Biča, Kalifornija, i njegova djevojka uhapšeni su zbog drogiranja i silovanja dvije žene. No, to bi mogao biti tek vrh sante leda jer kalifornijske vlasti vjeruju da bi pravi broj njihovih žrtava mogao biti daleko veći.

William Robicheaux i Laura Riley  optuženi su za silovanje pomoću droge, oralni seks pomoću anestezije ili kontrolirane supstance, napad s namjerom počinjenja seksualnog napada, posjedovanje kontroliranih supstanci za prodaju i ilegalno posjedovanje vatrenog oružja. 

Glavni razlog zbog kojeg istražitelji sumnjaju da su njihove žrtve samo dvije u nizu je ono što su pronašli na doktorovom mobitelu: stotine snimki žena u nesvijesti, koje očito nisu mogle dati pristanak na seks, prenosi CNN.

Policija, na temelju dokaza, vjeruje da postoje mnoge neidentificirane žrtve.

Advokati optuženog para rekli su da njih dvoje poriču optužbe prisilnog seksa i da su te optužbe štetne za prave žrtve silovanje. No, prema državnom tužilaštvu, Robicheaux i Laura Riley  su susreli 32-godišnju ženu u restoranu u Njuport Biču u aprilu 2016. i pozvali je na zabavu, gdje su je napili i drogirali, odveli u svoj stan i silovali.

Cijeli incident snimljen je mobitelom. Žrtva je otišla na policiju idući dan i u krvi su joj pronađeni tragovi različitih droga. 
 
Šest mjeseci kasnije druga žena je navodno, također, silovana nakon što se s njima napila u baru. Kako je rekla policiji, probudila se u njihovom stanu i vikala u pomoć dok komšija nije pozvao policiju.

Moguće je da je ovaj par silovao i žrtve izvan Kalifornije, a da bi primamili žrtve, koristili su dobar izgled., prenosi Index hr.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.