4.10.2018. 21:30
0
Međunarodna pomoć stiže u Indoneziju nakon potresa i cunamija
Strani avioni počeli su stizati u Indoneziju kako bi pomogli lokalnom stanovništvu nakon razornih potresa i cunamija od prošle sedmice, koji su devastirali otok Sulawesi.

Najmanje 1.424 osoba je poginulo a oko 2.550 teže povrijeđeno, s najvećim brojem žrtava u gradu Palu, koji ima više od 330.000 stanovnika, saopćeno je iz Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama.

Vlasti očekuju da će se broj žrtava povećati, budući da je stotine ljudi 'progutao' mulj i blato tokom potresa i klizišta.

Više od 70.000 osoba je prisiljeno da napusti svoje domove, prenosi dpa.

Jedanaest država, uključujući Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju poslat će 20 aviona u područje pogođeno potresom, kazao je zapovjednik zračnih snaga Yuyu Sutisna.  

Pet aviona bi trebalo stići u četvrtak, dok preostalih 15 bi trebali u doći u narednom periodu.

Evropska unija, zajedno sa nekoliko članica država, obećala je osam miliona eura humanitarne pomoći Indoneziji.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.