4.10.2018. 21:45
0
Pentagon: Rusija izmišlja da SAD razvija biološko oružje u Gruziji
Glasnogovornik Pentagona Eric Pahon izjavio je da Sjedinjene Američke Države ne razvijaju biološko oružje u Centru "Lugar" u Gruziji.

 - Sjedinjene Američke Države ne razvijaju biološko oružje u Centru 'Lugar'. To nisu američki objekti - rekao je Pahon.

On je izjave Ministarstva odbrane Rusije o tome nazvao izmišljotinom "ruske informacione kampanje za dezinformaciju usmjerene protiv Zapada".  

Ranije je načelnik radijacionih, hemijskih i bioloških odbrambenih snaga vojske Rusije, Igor Kirilov, rekao da su američki naučnici, koji rade u Gruziji u medicinskom Centru "Lugar" (selo Aleksejevka), pod izgovorom liječenja na lokalnim stanovnicima testirali toksične hemikalije.

Ministar za državnu sigurnost Gruzije Igor Giorgadze apelovao je na američkog predsjednika Donalda Trumpa da istraži aktivnosti laboratorije, gdje su se, kako je tvrdio, mogli provoditi smrtonosni eksperimenti na ljudima.

Giorgadze je naveo podatke o smrti 30 osoba za koje se vjeruje da su umrli u decembru 2015. godine dok su liječeni od hepatitisa C u laboratoriji, prenosi Sputnik.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.