5.10.2018. 9:46
0
Teška nesreća u JAR-u: U sudaru vozova 320 povrijeđenih
Najmanje 320 osoba povrijeđeno je kada je nakrcani voz koji je putovao iz poslovnog središta Južne Afrike Joannesburga u prijestonicu Pretoriju udario u stražnji dio voza koji je stajao na stanici, saopćila je u petak služba željezničkog saobraćaja.

U sudaru, koji se desio u 5,50 sati ujutru u červrtak tokom jutarnje špice, 32 putnika su zadobila teže povrede, ali niko nije u kritičnom stanju.  

- Povrijeđeni putnici prebačeni su u bolnice na medicinski tretman - navodi se u saopćenju željezničke službe te dodaje da će istražna komisija utvrdila uzrok nesreće.

U januaru je u sličnoj nesreći u predgrađu Johannesburga povrijeđeno 220 osoba.

Južna Afrika zemlja je s najvećom željezničkom mrežom na kontinentu, ali je ugrožena  lošim upravljanjem i slabim ulaganjima koji su doveli do pada interesa za korištenje željezničkog saobraćaja uprkos činjenici da je to najjeftiniji vid javnog prevoza.

Vladina agencija za reguliranje željezničkog saobraćaja navodi u izvještaju za finansijsku 2016/17. godinu da je 495 osoba poginulo u željezničkim nesrećama i 2.079 povrijeđeno. Broj poginulih za pet posto je viši u odnosu na prethodnu godinu, prenosi agencija Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.