6.10.2018. 21:30
0
Protesti u Madridu protiv premijera Pedra Sancheza
Više hiljada Španaca protestovalo je danas u Madridu protiv Vlade na skupu koji su organizovale manje stranke krajnje desnice.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade španskog parlamenta. 

Okupljeni su uzvikivali slogane protiv premijera Pedra Sancheza nazivajući ga separatistom zbog njegove izražene volje da se sastane sa liderima regiona Katalonije. 

Nijedna od vodećih partija nije prisustvovala mitingu. 

Sančez je na vlast došao početkom godine nakon što je njegovom prethodniku Marianu Rajoyu izglasano nepovjerenje u parlamentu nakon skandala oko korupcije unutar njegove partije.

(SRNA/Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.