13.10.2018. 12:00
0
Najmanje 11-ero djece poginulo u poplavama u Indoneziji
U poplavama u indonezijskoj pokrajini Sjeverna Sumatra poginulo je najmanje 11-ero djece u medresi, dok spasioci tragaju za jednim nestalim učenikom, saopćile su vlasti u subotu.

Poplave su zahvatile oblast Mandailing Natal u Sjevernoj Sumatri u petak nakon obilnih kiša, uništivši više od 20 kuća.

- Oblasni načelnik trenutno je u kontaktu s lokalnim porodicama nestalih ljudi jer je bujica odnijela 12 kuća a devet ih je teško oštećeno - kazao je.

Sinuhaji je izjavio  Reutersu da je razred od 29 učenika pohađao nastavu u školi u selu Muara Saladi kada je bujica iznenadno odnijela školu u 16, 15 sati u petak po lokalnom vreemenu. Policijski načelnik potvrdio je da su sva djeca ostala živa i zdrava izuzev 11 potvrđenih pogibija i jednog nestalog učenika. 

Fotografije katastrofe objavljene u lokalnim medijima prikazuju spasioce kako tragaju kroz blato i ruševne zgrade.


 
(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.