14.10.2018. 9:10
0
Uragan Michael opustošio Floridu, najmanje 17 mrtvih
Uragan Michael koji je iza sebe ostavio prizore pustošenja na Floridi, uzrokovao je smrt najmanje 17 osoba, a vlasti strahuju da će taj broj porasti te da će operacije spašavanje dugo trajati, javljaju američki mediji.

U gradiću su deseci kuća, trgovina, restorana u potpunosti odneseni vjetrom do više stotina metara unutar kopna, ili pretvoreni u komade olupina. Radi se o najžešćem uraganu koji je pogodio sjeverozapad države od početka bilježenja 1851. 

Michael je pogodio i druge savezne države krećući se duž obale - Virginiju, Sjevernu Karolinu koja je već pogođena uraganom Florence prošlog mjeseca, te Georgiju.

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će otputovati na Floridu početkom sedmice.

- Svako američko srce kuca za naše sugrađane pogođene uraganom Michael. Lijepo ime za jedan razorni uragan. Puno je područja pogođeno ali mi samo želimo svima dati ljubav. Ovo je bio jedan od najrazornijih uragana koji je ikad pogodio našu zemlju. Bog vas blagoslovio. Hvala vam - kazao je Trump

Više od 300.000 ljudi ostalo je bez električne energije, a stanovnici duž obale čekaju oporavak.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.