16.10.2018. 21:45
0
Turska najavila pretres rezidencije saudijskog konzula, on pobjegao
Saudijski konzul u u Istanbulu otputovao je za Saudijsku Arabiju samo nekoliko sati pošto su turski zvaničnici najavili da će njegova rezidencija biti pretražena u vezi sa nestankom saudijskog novinara Jamala Khashoggija, javila je danas turska agencija Anadolija.

Konzul Mohamed el Otaibi napustio je Tursku avionom u 14 sati, a iz Saudijske Arabije za sada nema komentara o njegovom odlasku.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će pretražiti njegovu zvaničnu rezidenciju i vozila koja su u vlasništvu konzulata. Nije navedeno kada će to biti sprovedeno.

Turski forenzičari su završili pretres saudijskog konzulata rano jutros, dvije nedjelje nakon nestanka saudijskog novinara Jamaal Khashoggija.

Jedan visoki turski zvaničnik je danas rekao da je policija tokom pretresa saudijskog konzulata u Istanbulu proše noći našla “određene dokaze” koji ukazuju da je Kašogi tu ubijen.


Turski zvaničnici ranije su izrazili sumnju da su saudijski agenti ubili Khashoggija u konzulatu i riješili se njegovog tijela. Saudijska Arabija je nazvala te navode “neosnovanim”, ali američki mediji nagovještavaju da bi Saudijci mogli da prizaju da je Kašogi ubijen u konzulatu, možda tokom ispitivanja koje je pošlo naopako, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.