17.10.2018. 17:07
0
Student osumnjičen za napad na Krimu, Rusi isključuju terorizam
Osamnaest osoba je poginulo, dok je 47 povrijeđeno u napadu na Politehničkom koledžu u Kerču. Iako je prvobitno bilo javljeno da se radi o terorističkom napadu, nakon što je identifikovan napadač, objavljeno je da je u pitanju kriminalni akt.

Napadač je identificiran kao 18-godišnji Vladislav Roslyakov, koji je bio jedan od studenata koledža. Njega su snimile nadzorne kamere sa puškom u rukama, prenosi RT. Roslyakov je nakon napada počinio samoubistvo.

Istražni komitet Rusije prekvalifikovao je ranije krivično djelo o terorističkom napadu na Kerču u ubistvo dvije i više osobe. Komitet je saopćio da su ubijeni u napadu stradali od prostrjelnih rana.

Na vijest o tragediji u Krimu reagovao je i ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je kazao da se svi motivi i verzije zločina pažljivo ispitaju. 

Javnost će biti informisana o rezultatima eksplozije u Kerču.

- Jasno je da je to zločin. Motivi i verzije ovog zločina se pažljivo izučavaju - rekao je Putin nakon razgovora sa egipatskim kolegom.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.