18.10.2018. 20:45
0
Amerika Rijadu dala rok od 72 sata da rasvijetli nestanak Khashoggija
Američke vlasti saopćile su danas da Saudijskoj Arabiji “daju nekoliko dana” da rasvijetli nestanak saudijskog novinara Jamala Khashoggija, kome se gubi svaki trag 2. oktobra, kada je otišao u konzulat svoje zemlje u Istanbulu.

- Treba da im ostavimo još nekoliko dana kako bi proveli istragu - rekao je šef američke diplomatije Mike Pompeo poslije sastanka s predsjednikom Donaldom Trumpom i po povratku iz posjete Rijadu.

Neki američki mediji prenose da je Pompeo dao saudijskom princu Mohamedu bin Salmanu rok 72 sata za završetak istrage.

Pompeo je ponovio da je saudijskim vlastima jasno stavljeno da znanja da SAD veoma ozbiljno shvataju slučaj o nestanku novinara, za kojeg turski mediji tvrde da je ubijen u konzulatu.

Khashoggi (59) je od prošle godine živio u SAD, gdje se sklonio iz straha da ne bude uhapšen, a za Washington Post je naširoko pisao o Saudijskoj Arabiji. Kritizirao je njenu vojnu intervenciju u Jemenu, nedavni diplomatski spor s Kanadom i hapšenja aktivista za prava žena, prenose agencije.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.