18.10.2018. 22:30
0
Turski istražitelji pretražuju šumu dronovima, traže tijelo nestalog novinara
Turski istražitelji proveli su danas pretragu posjeda na kojemu je boravio saudijski konzul u Istanbulu. Kao što je poznato, u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu nestao je novinar Jamal Khashoggi.

Turske vlasti tvrde da je mučen i ubijen u konzulatu te su objavili nekoliko audio snimaka te video snimke s nadzornih kamera kojima to pokušavaju dokazati, prenosi Index.hr.

Kako bi prikupili dokaze, pretražili su i kuću saudijskog generalnog konzula, koji je ovog utorka otišao iz Turske. Nakon njegovog odlaska, kao i odlaska njegove porodice turski istražitelji su ušli na posjed na kojemu je kuća u kojoj je boravio konzul.

Kako piše Guardian, vjeruje se da je na tom posjedu tijelo navodno ubijenog novinara Kašogija. Kako bi sve pretražili, istražitelji su za potragu posjeda koristili i dronove.

Lokalni mediji u Istanbulu pak javljaju kako se potraga za Kašogijevim tijelom proširena i na dva šumska područja van granica grada Istanbula što je značajno povećalo područje na kojemu se vodi istraga, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.