19.10.2018. 13:45
0
Merkel će prisustvovati samitu o Siriji u Istanbulu
Kancelarka Angela Merkel prisustvovat će samtu o Siriji u Istanbulu koji je ranije najavio turski predsjednik Tayyip Erdogan, saopćila je u petak glasnogovornica njemačke vlade.

Dodala je da će u središtu njenih diskusija s čelnicima Francuske, Rusije u Turske biti situacija u pobunjeničkoj enklavi Idlib i podrška provedbi sporazuma iz Sočija između Rusije i Turske.

- Savezna vlada smatra Rusiju, saveznika Assadovog režima, kao partnera s posebnom odgovornošću. Istovremeno, Turska je, sklapajući sporazum u Sočiju s Rusijom, također preuzela posebnu odgovornost - kazala je glasnogovornica, prenosi agencija Reuters. 


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.