20.10.2018. 12:30
0
Afganistan: Za izbore povećan broj pripadnika nacionalnih sigurnosnih snaga
Afganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da je povećalo broj pripadnika nacionalnih sigurnosnih snaga s 50.000 na 70.000 širom zemlje kako bi obezbijedili 21.000 biračkih mjesta u zemlji.

Parlamentarni izbori odgođeni su u dvije pokrajine Kandaharu i Ghazni, kao i u 11 od 400 okruga u zemlji, javlja agencija Anadolija. 

Najib Danish, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, najavio je angažovanje dodatnih snaga bez objašnjenja.

Parlamentarni izbori u Afganistanu održavaju se danas, a predizborna kampanja u toj zemlji obilježena je čestim bombaškim napadima.

Prošle sedmice su u bombaškom napadu na predizbornom mitingu u Tahkaru ubijene najmanje 22 osobe. Slični napadi odnijeli su desetine ljudskih života i u Helmandu i Nangarharu.

Misija Ujedinjenih nacija za podršku Afganistanu (UNAMA) izrazila je zabrinutost obimom nasilja  uoči izbora u toj zemlji.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.