21.10.2018. 19:28
0
Saudijski ministar vanjskih poslova poručio: Khashoggi je ubijen u našoj ambasadi, ali ne znamo kako!
Zvaničnici Saudijske Arabije ne znaju detalje o tome kako je ubijen novinar Jamal Khashoggi u konzulatu u Istanbulu niti gdje se nalazi njegovo tijelo, rekao je danas saudijski ministar spoljnih poslova Adel al Jubeir.

On je rekao za američku medijsku kuću "Fox News" da su Jamalu Khashoggiju kada je ušao u konzulat prišli članovi obezbjeđenja, čije se izjave o dešavanjima razlikuju od tvrdnji turskih zvaničnika, zbog čega je Rijad pokrenuo istragu. 

"Ubijen je u konzulatu. Ne znamo pod kojim uslovima i kako. Ne znamo ni gdje je tijelo. Odlučni smo da otkrijemo sve detalje i da kaznimo one koji su odgovorni za ubistvo", istakao je Jubeir. 

On je prvi višerangirani saudijski zvaničnik koji je dao zvaničnu izjavu od kako je Saudijska Arabija juče priznala da je Jamal Khashoggi mrtav.

Rijad je iznio različite verzije okolnosti koje su dovele do smrti Kašogija koji nije viđen nakon ulaska u konzulat u Istanbulu 2. oktobra. 

Jubeir je ubistvo Kašogija nazvao užasnom greškom i izjavio saučešće porodici. Novinar ima rodbinu u Saudijskoj Arabiji i troje djece koja imaju američko državljanstvo.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.