13.11.2018. 22:14
0
U Iranu zaplijenjeno šest tona heroina namijenjenih Evropi
Iranske vlasti zaplijenile su više od šest tona heroina namijenjenih evropskom tržištu i razbile pet međunarodnih kriminalnih grupa koja su krijumčarile drogu, javili su iranski mediji.

U jednoj od glavnih kriminalnih grupa, među 11 članova bilo je i Evropljana, prenijela je agencija IRNA

Iransko ministarstvo nije preciziralo iz kog zemalja su privedeni, kao ni datum kada je sprovedena operacija.

Krijumčarenje droge predstavlja ozbiljan izazov za Islamsku Republiku koja se graniči sa Avganistanom, najvećim proizvođačem opijuma na svijetu i Pakistanom, glavnom zemljom za tranzit droge, napominje Reuters.

Italijanska policija je prošle godine pronašla 270 kilograma heroina sakrivenih u kontejneru na brodu koji je je doplovio iz Irana. To je najveća zapljena u Italiji u posljednjih najmanje dvije decenije.

Zamjenik šefa policije Exander Monmeni je izjavio da u Iranu ima 2,8 miliona zavisnika, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

HeroinIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.