15.11.2018. 14:50
1
Djevojčica se spasila od otmičara jer mu je postavila jedno pitanje
Ova 11-godišnja djevojčica spasila se od moguće otmice jer je strancu koji ju je pozvao da uđe u njegov automobil postavila jedno pitanje, piše Independent.

Mala Madison i njena prijateljica šetale su u blizini parka u gradu Pecan Creek u američkoj državi Arizoni, kad je pokraj njih stao muškarac u bijelom kombiju i rekao djevojčici da je njen brat doživio nesreću i da ona mora poći s njim. 

Djevojčica ga je na to upitala koja je šifra, a kad joj nije znao odgovoriti, odbila je ući u kombi i on se odvezao bez nje, stoji u priopćenju koji je objavila policija. 

"Jako sam se uplašila da se mom bratu nešto dogodilo, ali onda sam ga se sjetila pitati za šifru, a kad ju nije znao pobjegla sam", rekla je ona, prenosi Index hr.

Njena mama je za Fox10 objasnila da je sa svojom djecom smislila šifru upravo za takve situacije. 

"Smislili smo šifru i to je mojoj kćeri spasilo život. Rekla mi je da ju je netko pokušao oteti. Nikad mi nije palo na pamet da ćemo zaista morati upotrijebiti šifru, ali jako sam ponosna na nju jer se toga sjetila", kaže mama Brenda James.

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.