15.11.2018. 21:41
0
Hiljade ljudi u centru Praga traži ostavku Babiša
Hiljade okupilo se večeras u centru glavnog grada Češke Praga, zahtijevajući ostavku premijera Andreja Babiša zbog skandala oko pronevjere finansijskih sredstava.

On se suočava sa optužbama da je zloupotrijebio subvencije EU za jednu farmu koju je prenio na članove porodice, uključujući svog sina Andreja Babiša juniora.

Babiš je pod velikim pritiskom ove sedmice nakon što je njegov sin rekao za jedan portal da je on namjerno zadržan na Krimu kako ga ne bi ispitivali u vezi sa ovim slučajem.

Premijer Babiš je to odbacio rekavši da je njegov sin tamo bio na dobrovoljnoj bazi.

Agencija AP navodi da je Babišev sin u Švajcarskoj i da je mentalno bolestan.

Novi protesti zakazani su za subotu, 17. novembra.

Babiševa koaliciona vlada suočiće se sa glasanjem o povjerenju u donjem domu parlamenta.

Gornji dom parlamenta zatražio je danas od Babiša da se povuče dok se istraga ne okonča, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.