7.12.2018. 16:40
0
Izrael spreman da poduzme akciju protiv Hezbollahovih tunela i u Libanu
Izrael je spreman da poduzme akciju u Libanu protiv Hezbollahovih prekograničnih tunela ukoliko to bude neophodno, izjavio je u petak ministar u izraelskoj vladi.

Izraelska vojska saopćila je u ovoj sedmici da je pronašla brojne prolaze iskopane ispod izraelsko-libanske granice koji bi se mogli koristiti za izvođenje napada unutar Izraela. Izraelska vojska poslala je buldožere, vojnike i opremu za blokiranje tunela na svoju granicu kako bi ih zatvorila, prenosi Reuters.

Izraelska vojska, koja je pokrenula operaciju u utorak, saopćila je da će njene aktivnosti, za sada, biti na izraelskoj strani granice.

Izraelski mediji u četvrtak su, međutim, naveli riječi neimenovanog zvaničnika da bi Izrael mogao proširiti  svoje aktivnosti u Liban, a u  petak je ministar za obavještajne službe Ysrael Katz ponovio te stavove. 

- Ukoliko  želimo da djelujemo u cilju blokiranja tih tunela, trebali bismo djelovati na drugoj strani granice - izjavio je Katz za Radio Tel Aviv.

Kakva bi bila forma te akcije ostalo je nejasno. Tokom protekle godine, najmanje 15 tunela iz pravca pojasa Gaze prema Izraelu pronađeno je i uništeno, tvrdi  izraelska vojska.

Prelazne mirovne snage UN-a u Libanu (UNIFIL), potvrdile su postojanje tunela u blizini "plave linije" na granici između dvije zemlje u četvrtak, nazivajući to "ozbiljnom pojavom".


(FENA / Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.