20.12.2018. 9:00
0
'Žuti prsluci' blokirali 360 puteva širom Francuske, osam osoba izgubilo život, a uhapšeno 4.341
Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske, "žuti prsluci" su do jučer u zemlji blokirali ukupno 360 puteva, javlja agencija Anadolija.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske, "žuti prsluci" su do jučer u zemlji blokirali ukupno 360 puteva, javlja agencija Anadolija.

Iz ministarstva su također kazali da je policija otvorila 170 puteva koje su "žuti prsluci" blokirali od subote.

Christophe Castaner, ministar unutrašnjih poslova Francuske, kazao je da "žuti prsluci" konačno trebaju prestati s blokadama puteva i protestima.

- Od početka protesta u zemlji je poginulo osam osoba. Znate li za još neki socijalni problem koji je odnio ovoliko života u posljednjih 30 godina? Otvoreno govorim. Dosta je više - rekao je Castaner.

"Žuti prsluci", od 17. novembra u mnogim gradovima, uglavnom u prijestolnici Parizu, organizuju masovne proteste.

Dosad je tokom protesta život izgubilo osam, a ranjeno preko hiljadu osoba, dok je uhapšena 4.341 osoba.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.