20.12.2018. 14:18
0
Danska tvrdi da su pripadnici zloglasnog ISIL-a ubili dvije žene iz Norveške i Danske na logorovanju u Maroku
Danska obavještajna služba saopćila je u četvrtak da bi ISIL mogao biti odgovoran za ubistvo dvije žene, jedne iz Norveške i druge iz Danske, dok su logorovale na planini Atlas u Maroku.

Tijela Louise Vesterager Jespersen (24) iz Danske i Maren Ueland (28) iz Norveške, pronađena su u ponedjeljak u izoliranoj oblasti u blizini Imlila, na putu ka Toubkalu, najvišem vrhu sjeverne Afrike i popularnoj destinaciji za pješačenje.

- Mnogo toga sada ukazuje da bi njihovo ubistvo moglo biti politički motivirano i da je to stoga teroristički čin - izjavio je danski premijer Lars Lokke Rasmussen na današnjoj konferenciji za novinare.

Marokanski državni tužilac saopćio je jučer da je osumnjičeni koji je uhapšen u najvećem marokanskom turističkom središtu Marrakechu pripadnik militantne grupe, ali nije imenovao organizaciju.

Također je kazao da vlasti istražuju videosnimak postavljen na društvenim mrežama na kome se navodno prikazuje ubistvo turistica. Policija u Maroku traga za još trojicom osumnjičenih.

- Snimak i preliminarna istraga marokanskih vlasti ukazuju da bi ubistvo moglo biti povezano s terorističkom grupom Islamska država - navodi danska obavještajna služba u saopćenju, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.