29.12.2018. 8:20
0
Četvero poginulih i 12 povrijeđenih u napadu na turistički autobus u Gizi
U napadu na turistički autobus nedaleko od Kaira ubijeno je četvero ljudi, a najmanje 12 povrijeđeno, javljaju egipatski mediji.

Autobus sa 14 turista iz Vijetnama naletio je na eksplozivnu napravu postavljenu na cesti Mariouteya, koja je dio popularne turističke rute.

Eksplozija se, kako se navodi, dogodila u neposrednoj blizini piramida u Gizi. Bomba je bila postavljena kraj zida uz cestu i eksplodirala je u trenutku kad je prolazio autobus.

Egipatski ministar unutrašnjih poslova izvijestio je da su smrtno stradali turisti iz Vijetnama koji su putovali autobusom, kao i vodič.

Od povrijeđenih, dvoje je u kritičnom stanju. Policija trenutno provodi istragu.



(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.