30.12.2018. 15:04
0
Siguran sam da će Turska i Rusija nastaviti jačati sigurnost Euroazije
Predsjednik Rusije Vladimir Putin u novogodišnjoj čestitki turskom kolegi Recepu Tayyipu Erdoganu izrazio je uvjerenje da će ove dvije zemlje nastaviti jačati sigurnost Evroazije.

U saopćenju Kremlja navodi se kako je Putin zadovoljan odnosima između Rusije i Turske koji se uspješno unapređuju.

On je u poruci podsjetio kako je počela gradnja prvog postrojenja u nuklearnoj elektrani Akkuyu i da je završena gradnja u morskom dijelu plinovoda Turski tok, prenosi Agencija Anadolija.

Ukazao je na nove planove kako bi saradnja dvije zemlje bila dodatno unaprijeđena.

- Zajedničkim naporima Moskve i Ankare ostvaruje se značajan doprinos borbi protiv terorizma u Siriji i političkom procesu u toj zemlji - napisao je Putin u poruci.

Kazao je kako je uvjeren da će Turska i Rusija na svim poljima nastaviti aktivnosti koje su u korist oba naroda.

- Siguran sam da će Turska i Rusija nastaviti jačati sigurnost Evroazije - zaključio je Putin.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.